Over Marco

Plannen en keuzes maken én deze regelmatig (soms noodgedwongen) bijstellen is de rode draad door mijn leven.

Het overlijden van mijn vader op jonge leeftijd was niet voorzien. Het werken binnen het bedrijf van mijn vader was op termijn wel de bedoeling, maar door de omstandigheden ben ik gestart zonder eerst volledig opgeleid te zijn. Learning on the job. Direct gestart met de opleiding in assurantiën en veel ervaring opdoen, zowel specifiek op assurantiegebied als op ondernemersgebied. Na de brede opleiding aanvullende specialistische opleidingen gedaan in de branches Leven, Brand & Transport, verder met studeren. Zorgverzekeringsmanagement, hypotheken, (bedrijfs-)risico-management en als droom financiële planning. In 2000 heb ik de HBO opleiding voor Financieel Planner succesvol afgerond. Sindsdien mag ik de titel FFP en CFP voeren.

Dan komt het weer, dat niet alle plannen helemaal volgens plan verlopen. Op 5 april 2014 heb ik tijdens het fietsen van de Ronde van Vlaanderen op 46 jarige leeftijd een hartstilstand gehad. Ik had het geluk dat ik direct werd gereanimeerd en door een heel kundige arts in België geopereerd ben. Ook nu moest ik mijn plannen bijstellen en de balans opnieuw opmaken.

Met begrip en ondersteuning van Ten Raede Groep heb ik de draad weer op kunnen pakken en me voornamelijk kunnen richten op de MKB markt. De wens om me volledig bezig te houden met financiële planning werd groter.

Vanaf 2021 volg ik mijn passie en ben weer zelfstandig ondernemer geworden. Afscheid genomen van de verzekeringsbranche en richt ik me nu volledig op financiële planning.  Ik krijg energie van het helpen van ondernemers, starters en particulieren bij het krijgen van inzicht en overzicht in hun financiën en het adviseren van oplossingen. Dit geeft mijn relaties de mogelijkheid hun wensen en doelen te verwezenlijken.

De keuze naar het zelfstandig ondernemerschap heeft altijd mijn voorkeur gehad. Nu komen de belangrijke zaken bij elkaar: mijn passie, gezondheid, drijfveren en energie.

Van Alten Advies is dan ook een echte wens voor de toekomst. Een wens die ik jou als ondernemer, starter of particulier ook gun. Ik wil je er dan ook graag bij helpen.

Plan daarom vandaag ons helderheidsgesprek in.